Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Γούρια για την Νέα Χρονιά

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Γούρια

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων και το Dibizou δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στους λάτρεις αυτής. Η έκφραση της αγάπης έχει την τιμητική της και τι πιο όμορφο για αυτήν την περίοδο από το να δωρίσεις ένα χειροποίητο κόσμημα φτιαγμένο με αγάπη!

Όσο πλησιάζει ο νέος χρόνος λοιπόν, τόσο μεγαλώνει κι η επιθυμία να ξεκινήσει με όλη την τύχη και την αισιοδοξία που μπορούμε να έχουμε. Αυτά τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε μέσα στην λίστα των δώρων που θα κάνεις στα αγαπημένα σου άτομα τα χειροποίητα εορταστικά γούρια του Dibizou! Κάθε ένα είναι μοναδικό, καθώς είναι χειροποίητο, κι όλα μπορούν να προσφέρουν λίγη από την καλοτυχία που επιθυμούμε για την νέα χρονιά.

Οι άνθρωποι ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν φυλαχτά και γούρια για να κερδίσουν την εύνοια της τύχης ή να εξευμενίσουν την οργή κάποιας ανώτερης δύναμης. Το Dibizou δανείζεται λίγη από την μαγική, υπερβατική δύναμη των πανάρχαιων φυλαχτών και δημιουργεί όμορφα χειροποίητα γούρια για να φορέσετε εσύ κι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι την νέα χρονιά! Τα γούρια συνήθως κατασκευάζονται ως βραχιόλια ή κρεμαστά για τον λαιμό, στα οποία κρεμώνται τα «μαγικά» σύμβολα που πιστεύεται ότι θα φέρνουν καλοτυχία και χαρά σε όποιον τα φορέσει. Ας δούμε λοιπόν τα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα σύμβολα για γούρια και γιατί αυτά θεωρούνται τυχερά!

Ξεκινώντας τις χειροποίητες κατασκευές μας, τα βασικά παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων είναι σίγουρα το κόκκινο και το πράσινο. Εορταστικά και χειμερινά, και τα δύο χρώματα, κατά τις δοξασίες, συμβολίζουν την νέα ζωή που ξεκινά την περίοδο αυτή. Φυσικά, στο Dibizou δεν βάζουμε περιορισμό στις δημιουργίες μας, συνεπώς θα βρεις γούρια σε όλα τα χρώματα για να διαλέξεις!

Επιλέγοντας ανάμεσα στα γνωστά σύμβολα των Χριστουγέννων, θα δεις ότι τα περισσότερα συνδέονται με τις διάφορες θρησκευτικές δοξασίες, περισσότερο ή λιγότερο το καθένα, όλα όμως έχουν να κάνουν με την καλή τύχη, την νέα αρχή και την αισοδοξία! Το αστέρι, για παράδειγμα, για την χριστιανική πίστη συμβολίζει την γέννηση του Ιησού. Γενικότερα όμως, τα μικρά φωτεινά αυτά σώματα του νυχτερινού ουρανού είναι αγαπητά σε όλους ως σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα, είναι μεν πολύ συνυφασμένα με την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο φοριούνται όλο τον χρόνο και γι’ αυτό πολλοί τα προτιμούν.

Ένα αγγελάκι επίσης είναι πάντα επίκαιρο στα γούρια και τα στολίδια της γιορτής των Χριστουγέννων. Ανέκαθεν, οι άνθρωποι με πίστη στις ανώτερες δυνάμεις, κατασκεύαζαν μικρά αγγελάκια ως χειροποίητα γούρια καθώς θεωρούσαν ότι οι άγγελοι έφερναν καλή τύχη στο σπίτι και έδιωχναν τα κακά πνεύματα. Στην ίδια κατηγορία των πολύ κλασικών χριστουγεννιάτικων συμβόλων, συγκαταλέγονται το έλατο, το ελαφάκι αλλά κι οι καμπάνες. Ένα καμπανάκι είναι αυτό που «ηχεί» την νέα αρχή που εγκαινιάζουν τα Χριστούγεννα, αποδιώχνει τα κακά πνεύματα ενώ μας θυμίζει τους ταράνδους του Αγίου Βασίλη.

Τα κεριά πάλι συμβολίζουν για τους πιστούς τα αστέρια της γέννησης. Σε ένα γούρι, ένα κρεμαστό κεράκι είναι το σύμβολο της τύχης και του φωτεινού μέλλοντος που έρχεται με την νέα χρονιά. Οι χιονονιφάδες από την άλλη, πολυαγαπημένες και τόσο συνυφασμένες με την περίοδο των Χριστουγέννων, συμβολίζουν την αγνότητα. Είναι ένα όμορφο στολίδι για γούρια που μπορούν να φορεθούν όλην την χειμερινή περίοδο και όχι μόνο τα χριστούγεννα.

Τα παραδοσιακά φυτά των Χριστουγέννων είναι επίσης όμορφη ιδέα για κρεμαστό σε χειροποίητο γούρι. Το γκι έρχεται από την δυτική Ευρώπη και συμβολίζει τη γονιμότητα και την αγάπη. Το αρκουδοπούρναρο από την άλλη, με τα χαρακτηριστικά αγκαθωτά πράσινα φύλλα και τους μικρούς κόκκινους καρπούς, συμβολίζει την ειρήνη και την χαρά. Τέλος, το αγαπημένο της ελληνικής παράδοσης ρόδι, συμβολίζει την γονιμότητα και την καλοτυχία, κι είναι σφιχτά δεμένο με τις παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς.

Σίγουρα, η γιορτή των Χριστουγέννων σημαίνει κάτι ξεχωριστό για κάθε έναν. Το Dibizou, επιθυμώντας να προσδώσει μια πινελιά μαγείας ακόμα στην όμορφη αυτή περίοδο, δημιουργεί μια σειρά από όμορφα γούρια για να διαλέξεις και να κρατήσεις λίγη από την μαγεία τους όλον τον νέο χρόνο που έρχεται σε λίγο καιρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.